Aloe Vera

Aloe VeraDet finns en del mirakelmediciner som ibland är för bra för att tro på, många vill få oss att förstå att Aloe Vera är en av dessa. Dess läkande effekt, tillsammans med en flora av olika konster för att hela, bota, få oss att må bra, stärka vårt immunförsvar, hjälpa oss att gå ner i vikt och ge oss nyttiga och viktiga mineraler och vitaminer är några av de egenskaper som Aloe Vera har blivit synonymt med hos många. Detta är dock inte i linje med de läkemedelsriktlinjer som finns och denna sida tjänar främst till att ge dig som läsare ett brett perspektiv.På denna sida samlar vi texter, artiklar och nyheter från alla hörn, vi kommer skriva när det finns möjlighet till osanningar i påståendena men syftet med sidan är att bli en komplett källa, inte bara en säljande, korrekt, eller anti-sida. Som tumregel gäller ändå att inga texter om läkemedel får påstå sig ha en läkande effekt eller skydd mot specifika åkommor, sjukdomar eller öka förmågor och bota känslor och värk.

Aloe Vera är inte ett läkemedel, med ändå hjälper det

Aloe Vera räknas inte idag som ett läkemedel, ändå kan Aloe Vera hjälpa dig, din kropp och din hälsa att må bra, hålla dig i form och trim sakt göra dig starkare och mer motståndskraftig mot sjukdomar och skador. När du använder Aloe Vera hjälper du inte bara din kropp, du bidrar till att må bättre också!

Det finns flera olika typer av Aloe Vera, en av de starkste sorterna kallas för Aloe Barbadensis Miller och är en mycket varsam men stark variant av växten, se därför till att när du själv bestämt dig för att börja må bättre och bry dig om din hälsa lite extra att se över vilken sorts Aloe Vera som används.

Äkta Aloe VeraAloe Vera blad

Äkta aloe eller Såraloe ( kallas även för Aloë vera eller Aloe vera) är en växt inom aloe och familjen afodillväxter. Äkta aloe har tjocka, grågröna blad som bildar rosetter vid marken eller på korta stammar, och utvecklar sidoskott. De unga Aloe Vera bladen är lite ljust fläckiga och växten har tandade bladkanter och kan bli ca 60 cm höga.

Det är det geleliknande köttet i Aloe Vera växten som enligt många tillverkare har en läkande effekt, något som visat sig vara mycket bra mot till exempel brännskador, hudkrämer, läka sår, eksem, psoriasis, stärka immunförsvaret, bota acne, torr hud, magkatarr och andra magrelaterade problem.

Denna läkande effekt kan på sin höjd tillskrivas att den har en förmåga att hjälpa vid vissa symptom, till exempel som mjukgörande, fuktgivande och i viss mån antiseptisk. Aloe Vera kan också i sin tur främja allmänhälsan och skapa balans i till exempel tarmen men att påstå att den är en mirakelmedicin och dessutom för specifika regioner kan eller kan inte anses vara rätt, för individen kanske resultaten kan difa men enligt ett medicinskt påstående så får man inte skriva det som så.