Användningsområden

Aloe Vera hör till en av de mest näringsrika växter man känner till och är utmärkt som hud- och friskvård. Det är ett allsidigt kosttillskott som används i förebyggande och allmänt stärkande syfte. Aloe Vera är hälsosamt för dig och innehåller naturligt med mängder av vitaminer och mineraler som vi behöver för att må bra.

Aloe Vera innehåller även s.k. tvålämnen – saponiner – som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter och rena tarmluddet, så att den bättre tar upp näringen.

Modern forskning har visat att Aloe Vera även kan ge bonuseffekter på ett par specifika områden, nämligen epitelvävnaden, dvs. hud, andningsorgan och slemhinnor, mag-tarm- systemet samt immunförsvaret.

Som tumregel är Aloe Vera en produkt som utifrån vilken version som används (kräm, juice, piller etc) kan anses vara en mjukgörande och fuktgivande kräm, avslappnande och uppfriskande som olja, antioxidantisk som kosttillskott och kan främja allmäntillståndet. Att Aloe Vera kan öka ditt välbefinnande och även ge din kropp balans (till exempel i tarmen och magen) är påståenden som får sägas, de räknas inte som medicinska påståenden och dess effekt har bevisats, sedan vad detta får för konskvenser vid användandet kan variera från person till person.