Hälsosamt med Aloe Vera

Hur mår dagens befolkning igentligen? Vi utsätter oss för både inre och yttre påfrestningar som tar på både våran näring och energi. Dagligen stressar vi runt och slarvar med maten fast vi vet vad vi borde äta. Vi äter hellre skräpmat än nyttigt. Vi får hudproblem, allergier, sömnstörningar och stressmage och blir mottagliga för infektioner. Vi tappar energi och har ingen ork kvar efter jobbet.

Den 20 maj 2006 avslöjade den brittiska forskaren att en ny forskning att näringsinnehållet i maten har försämrats. Flera brittiska och amerikanska studier visar att frukt och grönsaker innehåller mycket mindre vitaminer och mineraler än för 50 år sedan. ”Resultaten visar på en betydande förlust av mineraler i varje undergrupp av livsmedel som undersökts”,

För att få upp lika mycket magnesium som en morot gav 1940 måste man idag äta fyra stycken för att uppnå samma procent. .

Orsakerna är intensivodling, utarmade jordar, hårt driven förädling och långa transporter. Oroväckande nog blir det allt svårare att förbättra hälsan genom ändrade matvanor.

Nyttiga grönsaker och frukter
Aloe veran är släkt med vitlöken och sparrisen och aloe veran är världens kanske nyttigaste grönsak. plantan har sett likadan ut i tusentals år, den växer på näringsrika jordar som odlas ekologiskt och börjar skördas först när den har samlat sol och näring under lång tid. Genom sitt snillrika kärlsystem har aloe veran en unik förmåga att ta upp och lagra näringsämnen. Då växten skördas innehåller den ett par hundra olika verksamma ämnen, varav fler än 75 olika näringsämnen i perfekt balans. Och genom kallstabilisering samma dag bevaras all näring i den färska plantan.

Drickbar Aloe Vera
När vi dricker aloe vera-juicen/gelen fyller vi alltså på med mängder av oförstörda vitaminer och mineraler. Men dessutom får vi något ännu viktigare – möjligheten att absorbera dem. Dagens kost och livsstil är ingen hit för tarmsystemet. Vi får i oss mycket skräp som ger beläggningar längs tarmväggarna, vilket hindrar tarmluddet från att effektivt suga upp näring. Men aloe veran innehåller naturliga tvålämnen, saponiner, som skonsamt löser upp och avlägsnar slaggprodukterna. Med renade tarmar får vi lättare att ta upp näringen, både den som finns i aloe veran och den som finns kvar i maten.

Aloe Vera kan inte användas prompt för att motverka magbesvär eller bota men den kan ha en balanserande och renande effekt.